top of page
Search
  • Lamani Paint

TIPS MENCANTIKKAN BILIK TIDUR ANDA!

Bilik tidur kusam? Jadi kacau tidur sebab bilik tampak membosankan?Berikut adalah tips dalam mencantikkan bilik tidur anda:1. Gunakan Warna Pastel.

-Warna pastel sangat popular, terutamanya untuk bilik tidur. Warna pastel kurang tepu daripada warna primer, menjadikannya terasa ringan, lembut dan menenangkan.
2. Perabot Minima.

-Mempunyai lebih sedikit barangan bermakna segala-galanya di dalam bilik perlu cantik dan praktikal. Tanpa semua pernak-pernik dan barangan untuk bergerak, anda akan mendapati bahawa pembersihan, habuk dan vakum semuanya menjadi lebih mudah!
3. Tambah Cermin.

-Kumpulkan koleksi cermin yang serupa dalam sekurang-kurangnya satu ciri – bentuk, kemasan atau warna bingkai atau beli beberapa cermin yang serupa dan cipta aksen dengannya.
4. Pastikan Lampu Berfungsi

-Sertakan sekurang-kurangnya tiga sumber cahaya dalam setiap bilik: Pencahayaan umum (atas atau loket), Pencahayaan khusus (tugas atau meja) dan Pencahayaan persekitaran (sconce, lilin atau hiasan). Maksimumkan cahaya semula jadi dengan memastikan tingkap anda bersih—ia murah, ringkas dan benar-benar memberi perubahan.

36 views0 comments
bottom of page